Nieuws

De Speeldernis is tijdelijk gesloten

04 apr. 2020

Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen omtrent het coronavirus, heeft de Speeldernis besloten om haar deuren te sluiten voor bezoekers. We houden de ontwikkelingen in de gaten en zodra we weer open zijn laten we het weten via onze website en socialmedia-kanalen. Wil je graag buiten spelen? Dan geven we je graag een paar tips!

Het RIVM benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. En stelt dat kinderen zonder klachten als hoest, koorts of verkoudheid prima met elkaar buiten kunnen spelen. Zolang de groep niet te groot is en er een volwassene bij is die er op let dat ze niet te veel aan elkaar zitten en 1.5 meter afstand bewaren.

Dat laatste wil nog wel een een uitdaging opleveren….

Gelukkig zijn er voor kinderen een heleboel leuke dingen te doen die coronaproof zijn én waarbij je veilig afstand houdt van anderen. Rondom het huis, in de tuin óf op een rustig plekje in stad of natuur.

  1. Wolkendromen: lig op je rug en staar naar de wolken wat zie jij?
  2. Zoek een leuke kriebelbeestjeskaart en ga in de tuin, op zoek naar de gekste kriebelbeestjes.
  3. Het voorjaar ervaren; duik vroeg in de ochtend het bos in en zoek samen naar de eerste knopjes in de bomen.
  4. Wist je dat je met de Tuinvogel-app van de Vogelbescherming heel handig tuinvogels kunt spotten?
  5. Bloemen plukken: pluk de mooiste bloemetjes uit je tuin of het veld en zet die in een vaasje bij een lief iemand voor de deur.
  6. Maak eens ‘s ochtends vroeg samen een wandeling in de buurt. Dan is het lekker rustig en ontdek je ineens hele andere dingen.
  7. Ga naar buiten, zoek de mooiste stenen en beschilder ze daarna
  8. Even lekker buiten spelen bij die leuke speeltuin. Kies een rustig moment, zodat je gepaste afstand kunt houden.

Blijf je toch liever thuis?

We zijn druk bezig met het maken van filmpjes met tips om binnen met de natuur aan de slag te gaan. Hou onze facebook pagina de komende tijd goed in de gaten!

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden